ΣΕΛΙΔΑ 4         
Up                 

 

Home
ΣΕΛΙΔΑ 2
ΣΕΛΙΔΑ 3
ΣΕΛΙΔΑ 4

 ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2ΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων του 2ου έτους του προγράμματος οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν σ΄αυτό υποβλήθηκαν σε online test αξιολόγησης. Οι μαθητές του σχολείου μας συμπλήρωσαν το τεστ αυτό την πρώτη βδομάδα του  Ιουνίου.

Συνέχεια από τη σελ. 1

Εκδήλωση στη Φορτέτσα για την

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

 μας κ. Νίκος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους και παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργασιών μας στα πλαίσια του Προγράμματος COMENIUS 1: Σχολικό Σχέδιο με τίτλο: Το περιβάλλον μας, θησαυρός μιας ζωής.

Καλό       

 Καλοκαίρι!

 

  

Συνέχεια από τη σελ. 1

  Το δικό μας Παραμύθι

     Από το Νοέμβριο του 2006 τρεις μαθητές μας, ο Μάνος, η Σοφία και ο Παναγιώτης συνεργάστηκαν με την κοινωνική λειτουργό και τον ψυχολόγου του σχολείου.   Στόχος  ήταν μέσα από την δημιουργική έκφραση των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους για την προστασία του περιβάλλοντος να δουλευτούν διαπροσωπικές σχέσεις, η συμπεριφορά και τα συναισθήματα στην ομάδα.

     Με οπτικοακουστικό υλικό ( video, φωτογραφίες ),  με συζήτηση και ενημέρωση, η ομάδα των παιδιών οδηγήθηκε στη δημιουργία μιας ιστορίας με κεντρικό ήρωα ένα μικρό αγριοκάτσικο, παλιό γνώριμο των παιδιών μιας και ο αίγαγρος επιλέχτηκε από την περασμένη χρονιά για μασκότ του σχολείου μας στο πρόγραμμα   Comenius1  «Το περιβάλλον μας, θησαυρός μιας ζωής».

      Κάθε μαθητής με τη στήριξη των συντονιστών αφηγήθηκε ένα μέρος της ιστορίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο παραμύθι. Στη συνέχεια οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν στο να απεικονίσουν με ζωγραφική και κολάζ την ιστορία τμηματικά  με αποτέλεσμα τη δημιουργία του δικού μας παραμυθιού.   

Στείλτε μας ζωγραφιές, φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας ζωάκια ή φυτά και κείμενα

για να  δημιουργήσετε  την δικής σας στήλη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα σύνταξης της εφημερίδας ή στείλτε τις απορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας.

        Ομάδα σύνταξης: Θαλασσινάκης Κώστας,                        Ιστοσελίδα: http://3dim-eid-irakl.ira.sch.gr

                                         Παπαδόπουλος Γρηγόρης,

                                          Τουπογιάννη Μαρίνα                                     E-mail: 3dimeidira@sch.gr