ΣΕΛΙΔΑ 3         
Up                 

 

Home
ΣΕΛΙΔΑ 2
ΣΕΛΙΔΑ 3
ΣΕΛΙΔΑ 4

δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ  τ Ω Ν  μ α θ η τ Ω Ν  

ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ… ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

      Το μάζεμα των κουτιών από τους διάφορους χυμούς είχε ενδιαφέρον. Στόχος ήταν να γεμίσουν τα κουβαδάκια της ανακύκλωσης. Τα κουτάκια όμως των χυμών παρουσίαζαν και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Έτσι άρχισε το παιχνίδι. Τελικά μέσα από το παιχνίδι ανακαλύφθηκε ένα σύγχρονο ρομπότ. Το συναρμολογήσαμε προσεχτικά και τελικά νιώσαμε τη μεγάλη χαρά της ανακάλυψης. Τώρα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το δημιούργημά μας. Ένα τέλειο ρομπότ.

 

Συνέχεια από τη σελ. 1

   Επίσκεψη στο Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου

 Ο υπεύθυνος μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου, η οποία άρχισε το Νοέμβριο του 2006 σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου με την  προοπτική επέκτασης της  συνεργασίας και σε άλλους δήμους.

Αρχικά η Εταιρεία τοποθέτησε δίπλα στους κάδους του Δήμου, οι οποίοι δέχονται τα οικιακά απορρίμματα, μπλε κάδους ειδικά και μόνο για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

        Παράλληλα μοιράστηκαν σ’ όλα τα νοικοκυριά μπλε τσάντες για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και ανάλογο ενημερωτικό υλικό.

Η Εταιρεία έχει παραχωρήσει πέντε απορριμματοφόρα στο Δήμο τα οποία συλλέγουν αποκλειστικά και μόνο τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους.

         Τα υλικά αυτά μεταφέρονται στο Κ.Δ.Α.Υ, όπου οι εργάτες με τα χέρια τα διαχωρίζουν σε χαρτί, αλουμίνιο, σίδερο, γυαλί, πλαστικό.

Μετά το διαχωρισμό τα υλικά συμπιέζονται, «δεματοποιούνται» και αποστέλλονται στα αντίστοιχα εργοστάσια ανακύκλωσης των ανωτέρω υλικών.

        Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση από τον υπεύθυνο, έμαθαν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και πώς γίνεται η διαδικασία της διαλογής τους. Στο τέλος μας μοιράστηκαν μπλε τσάντες και ενημερωτικό υλικό.

Μ Α Σ  Γ Ι Α  τ Η Ν   Α Ν Α Κ Υ Κ Λ Ω Σ Η        

Η επίσκεψη αυτή στάθηκε η αφορμή να ευαισθητοποιηθούμε, να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και να αρχίσουμε να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του σχολείου μας. Πολλά από αυτά τα χρησιμοποιήσαμε για να δημιουργήσουμε διάφορες κατασκευές και τα υπόλοιπα τα αδειάσαμε στους μπλε κάδους. 

 

Τα παιδικά πρόσωπα έλαμπαν από χαρά στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν και να ρίξουν ανακυκλώσιμα υλικά που αυτά μάζεψαν στις τάξεις τους, στον κάδο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.

  Μπράβο παιδιά!!    

 

ΜΑΘΑΜΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

      Με τα σήματα της ανακύκλωσης, τις σημαίες και τις μασκότ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργήσαμε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι. Έτσι μέσα από το παιχνίδι ήρθε η γνώση.