6ο ΤΕΥΧΟΣ         
Up ΣΕΛΙΔΑ 2 ΣΕΛΙΔΑ 3 ΣΕΛΙΔΑ 4                 

 

Home
1ο ΤΕΥΧΟΣ
2ο ΤΕΥΧΟΣ
3ο ΤΕΥΧΟΣ
4ο ΤΕΥΧΟΣ
5ο ΤΕΥΧΟΣ
6ο ΤΕΥΧΟΣ
7ο ΤΕΥΧΟΣ
8ο ΤΕΥΧΟΣ
9ο ΤΕΥΧΟΣ

   

                                                                                                

                    ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

                                                                                                    Με το

                                                      3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

                                                                 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2006, Τεύχος 6ο

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS 1: Σχολικό Σχέδιο

Τίτλος: Το περιβάλλον μας, θησαυρός μιας ζωής

2o ΕΤΟΣ

Συνεχίζεται για 2ο έτος το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Σωκράτης – Comenius1: σχολικό σχέδιο, με τίτλο του σχεδίου «Το περιβάλλον μας, θησαυρός μιας ζωής». Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους θα εργαστούμε για το ζήτημα της ρύπανσης και της ανακύκλωσης καθώς και για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.                                                                                                                                               Η συνέχεια στη σελ. 2

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

 Στις 18 με 23 Οκτωβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα η τρίτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Comenius. Σ’ αυτή τη συνάντηση έγινε ενημέρωση απ’ όλους για την εξέλιξη ως τώρα του προγράμματος, επιβεβαιώθηκε η καλή του πορεία και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την επόμενη περίοδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αποστολές της Ιταλίας, της Σλοβακίας, της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Μάλτας που ήταν και η χώρα υποδοχής.

Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία η αίσθηση της συμμετοχής και της ανταλλαγής εμπειριών από διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα. Ένιωθες ότι γινόταν πράξη το όραμα της ενωμένης Ευρώπης για την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και ιδεών. Κι ένιωθες τυχερός που συμμετέχεις σ’ αυτό το εκπαιδευτικό «γίγνεσθαι».

                                                                 

Η συνέχεια στη σελ. 2

Ένας χρόνος Comenius.

Παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας με τη λήξη του πρώτου έτους.

 Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά 2005 – 2006 με γιορτή που πραγματοποίησαν στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Η συνέχεια στη σελ. 3

ΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

      Στις 12 Δεκεμβρίου 2006 το 53ο Δημοτικό  Σχολείο Ηρακλείου και το 3ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου συνδέθηκαν μέσω του διαδικτύου με το ωκεανογραφικό σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ «Αιγαίο».

     Στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο τμημάτων των Στ΄ τάξεων του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και του Ενυδρείου Κρήτης, ανέλαβαν τα τμήματα της Στ΄ και οι δάσκαλοι   Φραγκάκης Δημήτρης και Τάσος Λιβάς,

Η συνέχεια στη σελ. 3

. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

              Απολαύστε τους μαθητές και τους φίλους μας να ξετυλίγουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική και σε άλλες  δραστηριότητες                                                                                                                                           Η συνέχεια στη σελ 4

     Webstats4U - Free web site statistics
Personal homepage website counter
Free counter